Health Entrepreneurship & Innovation Challenge

Laatste reactie 22/01/2018 23:36 door Ashis
· Markeren als ongelezen
HEI Challenge 8 maanden geleden geplaatst
Samen ondernemend innoveren in de zorg!
De Health Entrepeneurship & Innovation Challenge is een initiatief van Werkgroep Zorg 2025, Global School for Entrepeneurship en Ondernemend in zorg. De challenge wordt georganiseerd in de periode van 20 januari tot 20 april 2018. De challenge daagt uit om in een programma van 12 weken nieuwe zorginnovaties te laten ontstaan. Bestaande innovaties te laten groeien. En deze in de praktijk en de context te toetsen, bijvoorbeeld tijdens de Connectathon 2018.

Doel
Het primaire doel van deze challenge is om gezamenlijk ideeën en innovaties verder te brengen die bij kunnen dragen aan het betaalbaar, toegankelijk, kwalitatief hoogstaand houden van de zorg, waarbij steeds uitgegaan wordt van de mens en zijn/haar context. 
- van idee tot concept
- van concept tot proof of concept
- van proof of concept tot tractie 
- van tractie tot schaal

Samen impact in zorg laten ontstaan. Samen impact laten groeien.

Aanpak en resultaat
Het resultaat na deze challenge is geen pitch voor een zak geld. Maar passende en helpende oplossingen, producten en diensten. Door net als expert ondernemers de context en (on)mogelijkheden te (h)erkennen. Door niet verblind te worden door doelen, obstakels en middelen die nodig zijn, maar nog niet voorhanden. Door uit te gaan van reeds bestaande bouwstenen, infrastructuur en netwerk. Door samen te werken. Door kleine stapjes te zetten. Door leren om te gaan met onzekerheid en verrassingen.

Programma
De kick-off van het programma vindt plaats op 22 januari om 11.11u in the Quilt, Dorpstraat 14a, Oud Zuilen.

Tijdens het programma van twaalf weken krijg je onmisbare principes voor ondernemerschap en innovatie aangereikt mede dankzij de betrokkenheid van Thomas Blekman van De Beukelaar Groep en de RSM Erasmus Universiteit. Ook wordt je uitgedaagd deze in de praktijk toe te passen en eigen te maken. Je wordt ook ondersteund door middel van workshops, coaching en een geweldig netwerk mede dankzij de betrokkenheid van Michel van de Beek van Ondernemend in de Zorg en Ashis Brahma van Werkgroep Zorg 2025. Daarnaast biedt deze challenge je toegang tot een online leer- en coach-omgeving waarmee je mogelijkheid krijgt om je kennis uit te breiden en je voortgang bij te houden.

Meedoen
Wil je bijdragen aan deze challenge? Als patiënt, zorgorganisatie, ondernemer, leverancier, coach, sponsor of als (kennis)partner, laat het ons weten via e-mail en word lid van deze community.

Wil je meedoen als deelnemer? Schrijf je dan in voor deze challenge
HEI Challenge 7 maanden geleden geplaatst
Vanaf heden zal er elke week een nieuwe les ter voorbereiding beschikbaar komen in onze leeromgeving: http://community.hei-challenge.nl/resources/voorbereiding
Ashis Brahma 6 maanden geleden geplaatst
We zijn gestart!

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 December 2017 om 21:45
Aantal lezers 42
Aantal reacties 3